Pektinbontó enzimkonc. Zimopec 110L

Pektinbontó enzimkonc. Zimopec 110L
960 Ft
Zimopec P pektinbontó 10ml
Cefrék, mustok és gyümölcslevek kezelésére való, teljesen lebontja a pektineket, ezzel megkönnyíti a préselést, a későbbi derítési és szűrési műveleteket.
Mustok és gyümölcslevek derítését, szűrését és flotációját könnyíti. A ZIMOPEC P 110 L az oldódó és nem oldódó pektinekkel szemben fejti ki enzimatikus lebontó hatását, így csökkenti a mustok, gyümölcslevek viszkozitását. A mustok, gyümölcslevek tisztulását lassítják a nagy molekulájú kolloid anyagok, mint pl.: a pektinek. A legtöbb szőlőfajta esetén igen sok pektinanyag jut a mustba növelve a viszkozitást, lassítva a spontán tisztulást. Védőkolloidként viselkedve stabilizálják a zavarosító anyagokat, így azok nem tudnak leülepedni. Mind a vörös, mind a fehér fajták esetén kívánatos a használata. Különösen indokolt, ha 2 bar feletti présnyomással nyert mustot akarunk kezelni. Igen jó eredménnyel alkalmazható mustflotációnál, ahol hatékonyabbá teszi az eljárást.
A mustok pektinbontó enzimes kezelésének hőmérsékleti optimuma 20 oC körüli, de ZIMOPEC P 110 L tulajdonságainak köszönhetően 10–50 oC között és 2,5–4,5 pH tartományban használható.
A ZIMOPEC P 110 L alkalmazásának előnyei:
- nagyobb mustnyeredék
- a szűrés és a derítés megkönnyítése, a várakozási
- idő lecsökkentése
- csökkentett mennyiségű derítőanyag igény
- stabilabb késztermék.
A kinyert must jobb minősége garantálja a derítési folyamat felgyorsulását, valamint a pektin anyagok hidrolízisét, ami azt eredményezi, hogy a ZIMOPEC P 110 L-lel kezelt termékek könnyebben szűrhetőek.
Mivel a ZIMOPEC P 110 L folyékony halmazállapotú, igen könnyű a használata, és nagyobb biztonságot nyújt a felhasználónak, hiszen a kezelés teljesen pormentes.
Adagolás: 0,5–2 g/hl mennyiségben kell a készítményt adagolni.
Alkalmazás: Tanácsos előbb vízben feloldani a készítményt (arány 1:10), és a teljesen elkevert oldatot adni a kezelendő anyaghoz. Legalább 1–3 órás időt igényel a kezelés.
Összetétel: Aspergillus Niger gomba törzsbõl nyert pektinbontó enzimkészítmény.
Tárolás: Eredeti csomagolásban, 4 oC-on tárolva, három évig megőrzi minőségét.
Adatok
Cikkszám
6986539685359
Tömeg
20 g/db