Szódabikarbóna 1kg

Szódabikarbóna 1kg
590 Ft
Gyengén lúgos, vízben jól oldódó fehér por. Természetes fertőtlenítőszer, szagtalanító és tisztítószer.
Sokoldalúan felhasználható anyag, szépségápolásban, gyógyászatban és a takarításban is hasznodra lesz.
Súrolószer: kevés víz hozzáadásával, súrolószerként kiválóan helyettesíti a modern vegyszereket.
Szárazsampon szőnyegtisztításhoz: szórd be a szőnyeget szódabikarbónával. Hagyd rajta 15 percig, majd alaposan porszívózd fel.
Kárpittisztítás: Szagok eltávolítására szórj szódabikarbónát a kárpitra, hagyd hatni, majd alaposan porszívózd ki a kárpitot.
Felmosás: két evőkanálnyi szódabikarbónát oldj fel egy vödörnyi forró vízben. Tehetsz hozzá teafa olajat, ez fertőtlenít, és az illatosít. Moss fel a szokásos módon – ugyanolyan tiszta lesz a lakás, mint bolti vegyszerrel.
Mosogató tisztítása: Először vizezd be a mosogatót, szórj rá szódabikarbónát, és súrold át szivaccsal, majd öblítse le. Utána egy puhább fogkefével csináld végig ugyanezt a szegélyeken és azok szigetelésén is. Végül takard le a mosogatót ecetbe áztatott papírtörlővel, és hagyd rajta kb. 20 percre. Ecetes papírtörlővel tisztítsd meg a csapot.
Tűzhely tisztása: a tűzhelyet nedves ruhával töröld le, majd amíg még meleg, szórj rá szódabikarbónát és hagyd egy órán át hatni, mielőtt tisztára törölnéd.
Hűtőbe: tegyél egy kis adagot a hűtőbe, hogy megelőzd a rossz szagokat.
Az odaégetett ételmaradékot sokkal könnyebben eltávolítani a serpenyőből, ha előbb szódabikarbónás, forró vízben áztatod.
Sütő kitakarítása: Szódabikarbónából és vízből készíts homogén pasztát, majd egy szivacs segítségével kend el az így kapott anyagot a sütő belsejében. (Elektromos sütő esetén figyelj arra, hogy elkerüld az elektromos részeit). Hagyd, hogy a paszta kifejtse hatását, majd néhány óra múlva súrold ki a sütőt.
Mosáshoz: fixálóként, utólag festett kék és bordó anyagok mosásakor az utolsó öblítővízbe tett szódabikarbónától nem enged a festett anyag színéből. Felültöltős mosógépekbe 100, elöl töltősökbe 50 gramm szódabikarbónát öntve felére csökkentheted a szükséges fehérítő mennyiségét.
Fürdőszobai tisztítószer hozzávalói: 360 gramm szódabikarbóna, fél csésze folyékony szappan, fél csésze víz, 2 evőkanál ecet, 1 tiszta, félliteres, zárható szórófejes flakon. Keverd össze edényben a szódabikarbónát a folyékony szappannal, az oldatot hígítsd fel vízzel, majd add hozzá az ecetet, és kevergesd egy villával addig, míg az összes csomó eltűnik. Öntsd át a tisztítószert a szórófejes flakonba, és használat előtt jól rázd fel. Közvetlenül a tisztítandó területre spriccelj az oldatból, mikro szálas ronggyal dörzsöld át alaposan, majd vízzel öblítse le.
Száraz tisztító vécékagyló tisztítására: Szórd a vécékagylóba szódabikarbónát, majd wc kefével töröld át a kagylót.
Dugulásnál: ha eldugult a lefolyó, két evőkanál szódabikarbónát, majd 1,5 dl ecetet önts bele. A lefolyót és a túlfolyó nyílását dugaszold be, hagyd hatni a keveréket, amíg a sistergés abba nem marad. Ezután öblítsd le forró vízzel.
Adatok
Cikkszám
5999551571266
Tömeg
1,1 kg/db