Borászati kénpor 0,1kg

Borászati kénpor 0,1kg
180 Ft
Felhasználható: Cefre, must, bor kénezésére, csírátlanítására; élelmiszeripari tartósítószerként, antioxidánsként.

Alkalmazás és adagolás cefre kénezésekor:

Cefre kénezésekor a káliummetabiszulfitot a darált cefrére szórjuk, vagy darálás közben, azt folyamatosan adagoljuk, majd elkeverjük. A szőlő, illetőleg a cefre állapota alapján 5-15 g káliummetabiszulfitot adagolunk 100 kg cefréhez.

Alkalmazás és adagolás must és bor kénezésekor:

A szükséges mennyiségű káliummetabiszulfitot kevés mustban vagy borban oldjuk fel, majd adjuk közvetlenül hozzá.

– egészséges, édes musthoz: 10 g/hl

– kissé rothadt termés esetén: 15 g/hl

– rothadt termés esetén: 20 g/hl

– friss musthoz szállításkor: 30 g/hl

– borok gyenge kénezésekor: 10 g/hl

– borok közepes kénezésekor: 20 g/hl

– borok erős kénezésekor: 30 g/hl

Alkalmazás és adagolás zöldség és gyümölcs tartósításakor

Zöldség és gyümölcs tartósításakor a szükséges – 2-3 g/5 liter felöntőlé – káliummetabiszulfitot az ecetes vagy cukros lében oldjuk fel. A káliummetabiszulfitot forró vízbe tenni nem szabad.

Tárolása: Száraz, hűvös helyen, levegőtől elzárva tároljuk.
Adatok
Cikkszám
5999551570108
Tömeg
110 g/db