Vegesol 0,2l

Vegesol 0,2l
1 500 Ft
Hatóanyag: 300 g/l elemi kén + 95 g/l réztartalmú (150 g/l rézhidroxid) vizes szuszpoemulzió koncentrátum.

Hatásmód
A Vegesol eReS egy kontakt hatású fungicid kombináció, ami növényi olaj alapú hatás és tapadásfokozó adalékanyagokat tartalmaz. Az adalékanyagok rugalmas, a levegőt áteresztő filmréteget képeznek a növényen. Ez a filmréteg stabilizálja a hatóanyagokat, így azok nagyon lassan mosódnak le, a készítmény hatástartama hosszabb mint a WP vagy FW formulációké. A Vegesol eReS biológiailag aktív rézion koncentrációja többszöröse a rézkészítményekének. A gombaspórák és a baktériumok ezért könnyebben fel tudják venni a rezet, így nagyobb hatékonysággal történik meg az osztódás illetve a spóratömlő kialakulásának gátlása. A hatás- és tapadásfokozó anyagok használatának eredményeként a Vegesol eReS használatakor a hektáronként kipermetezett réz mennyisége 40-60%-al kevesebb mint az egyéb réztartalmú készítmények esetében. A Vegesol eReS másik hatóanyaga a kén, ami szélesíti a készítmény hatásspektrumát. a kén hatásos a lisztharmatfertőzés ellen, gyéríti az atka populációt a permetezett növényeken.

A készítmény az alábbi növényi betegségek ellen hatásos

● baktériumos megbetegedések (Preudomonas, Xanthomonas, Erwinia sp)
● szeptóriás megbetegedések (Septoria apiicola, Septoria lycopersici)
● alternáriás megbetegedések (Alternaria solani, Alternaria lycopersici, Alternaria pori)
● peronoszpórás megbetegedések (Plasmopara viticola, Pseudoperonospora cubensis, Peronospora brassical, Bremia lactucae, Peronospora destructor, Pseudoperonospora humuli)
● cerkospórás megbetegedések (Cerkospora beticola)
● almafa varasodás (Venturia inaequalis)
● burgonya és paradicsomvész (Phytaphtora infestans)
● almafélék nektriás rákja (Nectria galligena)
● csonthéjasok és almafélék moniliás megbetegedése (Monilia laxa)
● csonthéjasok sztigminás levéllyukacsosodása (Stigmina carpophila)
● őszibarack levélfodrosodás (Tophrina deformans)
● gabonafélék lisztharmatos betegsége (Erysiphe graminis)
● gabonafélék rozsdabetegségei (Puccinia graminis, Puccinia glumarum, Puccinia reconita)
● almafalisztharmat (Podosphaera leucotricha)
● szőlőlisztharmat (Uncinula necator)
● uborkafélék lisztharmatos betegsége (Erysiphe cichoracearum)
● káposztafélék lisztharmatos betegsége (Erysiphe communis)

A Vegesol eReS mérsékli a növényi vírusok terjedését is azáltal, hogy a levélfelszínen lévő olaj eltömíti a vírusvektor levéltetvek és kabócák szívószervét, így azok nem tudnak újabb növényeket megfertőzni.
Felhasználható: lisztharmatos, peronoszpórás, moniliás, fuzikládiumos megbetegedések ellen.


Javasolt technológia:
Almafélékben gombás eredetű megbetegedések ellen a tavaszi és a késő őszi időszakban lemosó permetezés formájában célszerű kijuttatni. A védekezéseket rügypattanástól zöldbimbós állapot végéig lehet elvégezni 2-3 alkalommal 7-10 naponként. Szőlőben a kezeléseket a lisztharmat és/vagy a peronoszpóra várható megjelenésekor preventíven szükséges elkezdeni 3-4 leveles állapotban, majd fürtzáródásig 4-6 alkalommal 7-10 naponként szükséges megismételni. Virágzás előtt a magasabb, utána az alacsonyabb dózist kell használni. Őszi- és kajszibarackban rügyfakadástól pirosbimbós állapotig, szilvában, meggyben és cseresznyében fehérbimbós állapotig lehet védekezni. Ősszel lombhullás kezdetén a permetezés ismétlése ajánlott. A védekezést nagy lémennyiséggel, lemosás szerűen kell elvégezni. A káposztafélék betegségei ellen a melegebb időjárás beköszöntével június elejétől augusztus végéig 5-6 alkalommal szükséges védekezni preventív jelleggel. Uborkában 4 leveles állapotnál preventíven 3-4 alkalommal kell védekezni 5-7 naponként.

A készítmény 25oC feletti hőmérséklet estén perzselést okozhat. A készítményhez nedvesítőszer hozzáadása nem szükséges.
Adatok
Cikkszám
5999884547068
Tömeg
300 g/db