RidomilGold 42,5WG 500gr gombaölőszer

RidomilGold 42,5WG 500gr gombaölőszer
5 800 Ft
Hatóanyag: 2,5% mefenoxam + 40% réz rézoxiklorid formájában.

Felhasználható: szőlő-, őszi felszedésű hagyma-, borsó-, komló-, szója kultúrákban peronoszpóra ellen. Burgonyában, paradicsomban fitoftóra elleni védekezésre. Dísznövényekben fitoftórás tőpusztulás ellen.

Dózis: Szőlőben 3,5-4,0 kg/ha, szója, borsó, őszi felszedésu^ hagyma, burgonya, paradicsomkultúrákban 4,0 kg/ha, komlóban 4,0-6,0 kg/ha mennyiségben. Dísznövényekben 0,2%-os töménységben.

A Ridomil Gold Plus a felszívódó mefenoxam és kontakt rézoxi-klorid hatóanyagai révén külső és belső védelmet nyújt a növénynek a betegségek ellen. A mefenoxam a permetezést követően 30 perc múlva felszívódik és a növényben csúcsirányba szállítódik, ezáltal védi az új hajtásokat is. A kontakt hatású rézoxi-klorid a levél felületén marad és ott gátolja a gombaspórák csírázását. A rézoxi-klorid növeli a növényi bőrszövet ellenálló képességét is. Javasolt technológia: Burgonyában a sorzáródásig kontakt készítménnyel védekezzünk (pl. réz). ami védelmet nyújt a korai fertőzések ellen. A sorzáródástól indítsuk a Ridomil Gold Plus-os kezelést. 2-3 alkalommal, blokkszerűen juttassuk ki a Ridomil Gold Plus-t 8-12 naponként. Csapadékos időben 8 napos permetezési fordulókat tartsunk. A Ridomil Gold Plus blokk után záró permetezésre Altima-t javasolunk, kiváló gumó fitoftóra elleni hatékonysága miatt, ami a burgonya tárolhatóságát nagymértékben javítja. Borsó, hagyma, paradicsomkultúrákban a fertőzésveszélyes időpontban 2-3 kezelést javasolunk 8-12 napos permetezési fordulóval. Réztartalma miatt hatékony a baktériumos megbetegedések ellen is. Szőlőben a Ridomil Gold Plus-t a virágzás végétől javasoljuk 10-14 naponként 2-3 alkalommal.
Adatok
Cikkszám
5999539904109
Tömeg
550 g/db