Kultúra:Alma, Bab, Birs, Bogyósok (szamóca; málna; szeder; köszméte; ribiszke), Borsó, Burgonya, Cseresznye, Cukkini (hajtatott), Cukkini (szabadföldi), Cukorrépa, Dió, Díszcserjék, Díszfák, Dísznövények (közterületek kivételével), Fekete bodza, Hagyma, Kajszibarack, Körte, Mandula, Meggy, Naspolya, Őszibarack, Paprika (hajtatott), Paprika (szabadföldi), Paradicsom (hajtatott), Paradicsom (szabadföldi), Szilva, Szőlő, Uborka (hajtatott), Uborka (szabadföldi)Károsító:Apiognomóniás levélfoltosság, Aszkohitás foltosság, Baktériumos betegségek, Baktériumos és gombás eredetű ágelhalás, Cerkospórás levélfoltosság, Fenésedés (antraknózis), Fitoftórás tőpusztulás, Fómás betegség, Gombabetegségek (kivéve lisztharmat), Levélbetegségek, Levéllyukacsosodás, Monília, Orbánc, Peronoszpóra, Ramuláriás levélfoltosság, Rozsdabetegségek, Tafrina, Tűzelhalás, Varasodás, Vesszőbetegségek