Mavrik 24EW 50ml rovarölőszer

Mavrik 24EW 50ml rovarölőszer
1 950 Ft
NÖVÉNYVÉDELMI TECHNOLÓGIA:
Kalászosokban a készítményt a vetésfehérítő bogarak, a levéltetvek és a poloskák tömeges betelepedésekor, illetve a lárvakelés kezdetén kell kijuttatni. A kezelést szükség szerint 10-14 nap elteltével meg lehet ismételni.

Repcében a védekezés szükségességéről a repcefénybogarak egyedszámának felmérése alapján lehet dönteni. Növényenként 5 repcefénybogár előfordulása esetén javasolt a védekezést elvégezni. A tavaszi időszakban a repcefénybogár, repceszár-ormányos és repcebecő-ormányos ellen a kártevők táblára történő betelepedési időszakában, illetve az imágó létszám figyelemmel kísérése mellett javasolt a védekezést elvégezni. Szántóföldi permetezőgép esetén 300l/ha, légi kijuttatás (helikopter, merevszárnyú repülőgép) esetén 70-80 l/ha permetlémennyiség felhasználása javasolt. Nagyobb fertőzési nyomás esetén a magasabb dózist kell alkalmazni.

Napraforgóban károsító levéltetvek ellen az első kolóniák megjelenésekor indokolt védekezni. A környező kultúrákból betelepedő mezei poloskák elleni védekezés szükségességéről növényvizsgálat alapján lehet dönteni. Az imágók elleni védekezéssel megakadályozhatjuk a tojásrakást. Szántóföldi permetezőgép esetén 300l/ha, légi kijuttatás (helikopter, merevszárnyú repülőgép) esetén 70-80 l/ha permetlémennyiség felhasználása javasolt.

Almában almamoly ellen szexferomon-csapdás előrejelzés alapján, a rajzáscsúcs és tojásrakás után, a lárvák tömeges kelése kezdetén kell védekezni. Aknázómolyok ellen a védekezést a rajzáscsúcsot követően megjelenő fiatal lárvák ellen célszerű időzíteni. Elhúzódó rajzás esetén a kezelést 14 nap múlva célszerű megismételni. A levéltetvek ellen az első telepek kialakulásakor kell a készítményt kipermetezni.

Szőlőben szőlőmolyok ellen a védekezést előrejelzésre alapozva az imágók tojásrakását követően, a tömeges lárvakelés idején kell elvégezni. Elhúzódó rajzás és erős fertőzés esetén nemzedékenként 2 permetezés is szükséges lehet 14 napos időközzel. Egy tenyészidőszak alatt maximum 3 alkalommal juttatható ki a készítmény. Nagyobb fertőzési nyomás esetén a magasabb dózist kell alkalmazni.

HATÁS FELTÉTELE, HATÁSSPEKTRUM:
Az eredményes védekezés feltétele a megfelelő időzítés, ezért a fiatal fejlődési fokozatú kártevők ellen, a kártétel kezdetén kell védekezni.

FONTOSABB KOMBINÁCIÓK ÉS AZOK ELŐNYEI:
Mavrik 24 EW + Bio-Film 0,3 l/ha dózisa. Az adalékanyag a növényvédő szer hatását és esőállóságát növeli. Más rovarölő szerrel nem javasoljuk kombinálni.

KÜLÖNLEGES ELŐNYEI:
méhekre nem jelöléskötles, a hasznos élő szervezeteket kíméli
taglózó- és tartamhatással egyaránt rendelkezik
érintő- és emésztőszervi hatása miatt biztos megoldás
a hagyományos piretroidokra rezisztens kártevők ellen is hatékony
kiváló hatákonyság alacsony és magas hőmérsékleten is
repcében a fénybogár mellett az ormányosok és a levéltetvek ellen is hatékony
KIEGÉSZÍTŐ TECHNIKAI ADATOK:
Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: alma: 14 nap, szőlő: 21 nap, kalászosok: 28 nap, napraforgó: 28 nap, káposztarepce: 28 nap
Engedélyszám: 02.5/2322/2/2007 MgSzHK, 04.2/4163-1/2012. NÉBIH, 04.2/521-1/2013 NÉBIH

Adatok
Cikkszám
5999502710065
Tömeg
55 g/db