Envidor 240SC 15ml gombaölőszer

Envidor 240SC 15ml gombaölőszer
2 730 Ft
Atka- és rovarölő permetezőszer alma, körte és szőlő védelmére

Hatóanyaga: 240 g/l spirodiklofen

Kiszerelése: 15 ml

Forgalmi kategória az 50 ml és annál kisebb kiszerelés esetén: III.

Dózis:

kiskerti almában és szőlőben levélatkák, takácsatkák ellen: 5 ml szer/10 liter víz.
kiskerti körtében körte-levélbolha ellen: 6 ml szer/10 liter víz.

Envidorral egy szezonban csak egy kezelés engedélyezett. A készítmény hosszú hatástartammal rendelkezik, ezért többszöri védekezés nem szükséges.

Az Envidort minden kultúrában egyenletes fedést biztosító lémennyiséggel javasolt kijuttatni (1000 l/ha).

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő (alma, körte, borszőlő, csemegeszőlő): 14 nap

A termék alkalmazása a kifejlett méheket nem pusztítja, de a kaptárba hordva a lárvákra veszélyt jelent. Virágzó kultúrákban ezért a szert alkalmazni tilos!

Gyártói ajánlás: Az Envidor kontakt atkaölő szer. Kezdeti hatása ugyan lassú, de az atkák szaporodása a kezelés után szinte azonnal leáll. 8-10 nap után már látható, két hét után pedig látványos változás áll be az atkapopulációban.

Almában levél és takácsatkák ellen a védekezést előrejelzésekre alapozzuk. A kezelést kora tavasszal akkor kell elvégezni, amikor az áttelelő tojások 50-60%-a kikelt. Egy szezonban a hosszú hatástartam miatt 1 permetezés javasolt.

Körtében a készítmény kijuttatása lehetőleg tavasszal történjen, mert elsősorban tojásokra és a fiatal állatokra hatásos. Ha a levélbolha első nemzedéke ellen védekezünk, akkor még virágzás előtt juttassuk ki a készítményt, ha a második nemzedék ellen, akkor a sziromhullás utáni 1-3 héten belül.

Szőlőben a szőlőlevélatka elleni védekezést rügypattanás után a mozgó alakok ellen kezdjük meg.

Gyártói figyelmeztetés:

A szer az engedélyokiratban előírt minőségnek megfelel. Mivel a gyártó vállalatnak nem áll módjában, hogy a felhasználás biológiai, technikai és meteorológiai körülményeit befolyásolja, ezért a szavatosság csak a szer engedélyokiratban előírt minőségére terjed ki.
Adatok
Cikkszám
5996363076781
Tömeg
20 g/db