Csigaölőgranulátum 60g

Csigaölőgranulátum 60g
540 Ft
DETIA csigaölő granulátum.
Hatékony csigaölő granulátum házas- és meztelen csigák ellen.

Adagolása: 60gr/ 100m2 területre.
Kiszerelés: 60 gramm.
Hatóanyag: 60g/kg metaldehid

Feltünő kék színű csigaölő granulátum a gondtalan, csigamentes kerthez.

Használata:
A csigaölő granulátum a kertben, veteményesben, virágágyásban, teraszok szélén, és a kert egyéb területein hatékony védekezési mód meztelen csigák károkozása ellen. A granulátumot egyenletesen szórja ki a megvédendő terület köré 2-3cm szélességű sávban, ügyelve arra, hogy ne érjen a növények leveleihez, szárához, hajtáskezdeményeihez. A csigák a csalétek elfogyasztása után mozgásképtelenné válnak, majd elpusztulnak. Amennyiben nagyon erős fertőzés tapasztalható, és erősen csapadékos az időjárás, a kezelést ismételje meg az esőzést követően.

A granulátummal kezelhetünk nagyobb felületeket, ám ilyenkor figyelni kell arra, hogy gyerme, háziállat ne férhessen a kiszórt granulátum közelébe.

A készítmény nem használható olyan növények közelében, amelyeknek a friss, zöld része kerül fogyasztásra. Ilyenek például: snidling, kapor, petrezselyem, saláta, káposztafélés,spenót, sóska, stb. Ilyen esetekben érdemes a növények tövétől 2-3 méterre kiszórni a granulátumot, és úgy védekezni.

Mikor a legeredményesebb a használata?
A szert enyhe, maximum enyhén nyirkos időben a lehet kijuttatni. A csigák észlelése, vagy aktivitásának valószínűsége alapján mindenképpen meg kell kezdeni a védekezést! A legjobb eredmény akkor érhető el, ha a kezelés a károsodás előtt történik.

Hogyan állapíthatom meg a csigák jelenlétét, mielőtt mindent lerágnának?
A kártételi veszélyt közvetlenül megfigyeléssel és közvetett módon csapdázással becsülhetjük fel. A csapdázáshoz használhatunk külön erre a célra kifejlesztett csigacsapdát. Az eszközt este kell kihelyezni, és reggelre kiderül, megindultak-e már a kártevők a kertben. Ha egy-két példány beleesik a csapdánkba, ideje védekezni! Enyhe tél esetén a csigák nagyobb valószínűséggel vannak jelen az udvaron.

Mi a teendő eső esetén?
A granulátum egy kisebb esőzés esetén is kellő védelmet nyújt, de amint eláll az eső, érdemes ellenőrizni, hogy nem tűnt-e el. Ha nem látjuk a nyomát sem, akkor mindenképpen érdemes újra kiszórni a készítményt.

Megvédi a szer a termést is?
Az egész növénytől tartja távol a csigát a granulátum, hiszen nem jut át a kijuttatott szeren.

Mennyi az élelmezés-egészségügyi várakozási ideje a szernek?
Rendeletetésszerű használat esetén (nem ér a növényhez a szer) nincs korlátozás.

Kisállat, gyermek mikor mehet a kezelt felületre újra?
Lehetőség szerint nagyjából amíg kint van a szer, addig ne engedjen gyermeket a közelébe. Kisállatoknál szintén jobb, ha addig elkeríti a területet amíg a csigák károkozása fennáll.

Hogyan kell kiszórni?
Védőkesztyűben, ügyelve arra, hogy egyenletes sávokat szórva juttassa ki a szer.
Adatok
Cikkszám
5990503895003
Tömeg
66 g/db